1 Kasım 2012 Perşembe

Gül Tatlısı

                                                                  GÜL TATLISI
     Herkesin geçmiş Kurban Bayramı nı kutluyorum.Her iki bayramda da bloğumda paylaşımlar bulunmayı çok istememe rağmen kısmet olmadı ,çok yoğun geçtı bu son yaz...Ramazan ayı,ardından bayram telaşı ardından abimin düğünü,mısafirler,Kurban Bayramı derken hiçbir paylaşımda bulunamadım.Ekleyeceğim çok tarif birikti,birçoğu da fotoğraflanmadan gitti:((bayramın 4.günü alt komşumuz gönüller geldi.Elinde bir tabak gül tatlı ile...Bana da fırsat çıkmış oldu; hemen fotoğrafını çekip bu lezzetli tatlıyı sizinle paylaşmak istedim gönülcüm ellerine sağlık ,sizlerede afiyet olsun ...

MALZEMELER:
  • 1  paket margarin(eritilmiş ve soğumuş)
  • 1 çay bardağı ssıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
ŞERBETİ:  
  •  5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 kaç damal limon  
YAPILIŞI:
  • Şebeti hazırlayarak başlıyoruz ki soğusun
  • Sırayla hamur malzemelerini ekleyip yoğuruyoruz
  • Hamurudan portakal seklinde bezeler yapıyoruz
  • Merdaneyle açıyoruz
  • Sonra yuvarlak kalıplarla kesiyoruz
  • 3 daireyi basmak halinde üstüste koyuyoruz
  • En alttakinden dışa doğru rulo yapıyoruz
  • Ortadan ikiye keserek iki tane gül elde etmiş oluyoruz
  • Hamur bitene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz
  • Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
  • Hamur sıcakken şerbet soğuk olcak şekilde buluşturuyoruz..AFİYET OLSUN::::)))))