Muahllebili Kadayıf Pasta
|
MUHALLEBİLİ KADAYI PASTA
|
- MALZEMELER:
- 300 fr kadayıf
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket şanti
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Kadayıf bir gün öncesinden buzlukta bekletilir
- Tencereye yağ eklenir ve buzlukta bekleyen kadayıf la beraber rengi kızarana kadar sürekli karışrılır ki yanmasın
- İçine şeker ve ceviz eklenir
- Kavrulam işlemi bitince muhallebi yapılmaya başlanır
- Süt,şeker ve un koyulaşana kadar çırpılır
- Koyulaşunca içine çırpılmış şanti hazırlanır vanilya ile beraber eklenir
- Kelepçeli kalıp alt taban ve yanlar olma üzere yağlanır
- Kadayıfın üçte biri boşaltılır
- Muhalebinin de yarısı boşatılır tekrar kadayıf, tekrar muhallebi ve en üste kadayıf olacak şekilde işlem tamamlanır
- Bir gün öncesinden yapılırsa tutması daha iyi olur
- Üzerlerine ben dondurulmuş vişne ve fıstık ezmesi ekledim
HOŞÇAKALIN,AFİYETLE...
Oleeey :) Bloguna dondun :) Guzel bir donus oldu - pasta muhtesem gorunuyor canim... Mutlaka deneyecegim, ellerine saglik...
YanıtlaSil