İÇLİ ÇÖREK |
Merhaba;bir yazdım bİr daha bırakamadım:)Alışkanlık halıne geldi,ardarda 3 post !!!!!!!!Artık 3 ay görunmem(!)Yurdagül annemin sık sık yaptığı meşhur içli çöreği...Hoş bu sıralar kendisi rejimde olduğu için eskisi kadar sık yapmıyor:(( Bunu da bizde yaptık yapmışken ölümsüzleştirip sizinle paylaşmak istedim.İç harcını istediğniz şekilde hazırlayabilirsiniz.Biz;kaşarlı,patlıcanlı,patatesli ve soğanlı -peynirli olarak hazırlayıp yaptık.Annem yaptı ben pişirdim kokusu yayıldığı için komşularımıza kadar kısmet oldu:))))
MALZEMELER:
- Un
- Ilık su
- Yaş maya
- Tuz
- İç harcı isteğe göre, nasıl arzu ederseniz
- üzerine sürmek için margarin
- Malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
- Dinlenmesi için nemli bir bezle üzerini örtüp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz
- Dinlenen hamurları avuç büyüklüğünde bezeler yapıyoruz
- Tek tek açıp iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz
- Sac üstünde arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz
- Pişen hamurların üstüne tereyağ/margarin sürüyoruz
- Yanında bol köpüklü ayran iyi gidiyor:)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder