İNCİRLİ KEK |
İncirli Kek
Merhaba;
Yorucu bir haftanın ardından güzel bir haftasonu olmasını dileyerk uyanadım bu sabah...Dün akşam ağır misafirlerimiz vardı;eşimin kardeşinin hayırlı bir işi...:)İadeyi ziyarete geldi kız tarafı.Biz de gündüzden hazırlık yapmaya başladık ama tek fotograflayabildiğim incirli kek oldu:( Normalde şerbetli olan bu tatlıyı biz şerbetsiz yapıyoruz.Yani muhallebilisini tercih ediyoruz.Kekinde ceviz ve incir parçalarından oluşan süngerimsi bi sütlü tatlı...
MALZEMELER:
- 3yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağıceviz içi
- 6 tane incir(suda bekletilmiş,kare kare doğranmış)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt(1 su bardağı krem şanti için kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 poşet toz şanti
- 3 yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpıp sırayla diğer malzemeleri ekliyoruz
- 160 derecelik fırında pişiriyoruz
- Kek pişerken krema malzemelerini sırayla ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kremayı üzerine döküyoruz
- 1 poşet toz şantiyi çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz
- Üzerini streçleyip yaklaşık olarak 2-3 saat dolapta bekletip servis yapmanız önerilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder