Çikolata Soslu İrmık Helvası |
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 2 subardağısüt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı terayağı
Yapılışı:
- Terayağını tavaya koyup eritiyoruz
- Üzerine irmiği boşaltıyoruz ve irmiğin rengi biraz esmerleşinceye kadar kavuruyoruz
- Mis gibi kokular gelmeye başlıyor:)
- Bir kasede şekeri ve sütü iyice karıştırıyoruz ki şeker çözülsün
- Kavrulan irmiğin üzerine sütlü şerbetimizi boşaltıyoruz
- Tavanın kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
- Pişince kapağı kaldırmadan demlenmeye bırakıyoruz
- Çikolat sosuyla isteğe bağlı servise sunuyoruz AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder