ETLİ KÖMBE |
Selamlar:)))))))))
Nasılsınız umarım keyifler yerındedır.beni soracak olursanız bu aralar günlerim yoğun geçiyor.Biz insanoğlu bazen monotonluktan dertlenırken bakmışız saatler nasıl geçiyor farkına varamamaktan yakınıyoruz:):)))))Kupamda meyveli çayım ve bır dilm kömbemle yazımın başına geçtim bir taraftan da Sertap eeener dinlemkteyım ama şunu ıtıraf etmeliyim;etrafta benden başka kimse yok hafif müzikle işlerimi halletmekten büyük haz almakatayım.Sizinde var mıdır böyle zevkleriniz??Kömbeye gelecek olursak ;sevgil kayınvalidemden öğrenmiş olduğum bir hamurişi tarifdir.Aslında içine bir malzeme girmiyor 3 bezeyı de üstüste açıp tepsiye yerleşitirip pişiriliyor.Ama ben kımayı severim;böreklerde de yemeklerde de kullanıyorum.Kıymalı kömbe de bolu yöresine aittir.6. kez yapışım kahvaltılarda güzel gidiyor.Ben de bayram kahvatısına yaptım aceleden güzel servis edemedim çünkü herkes beni bekliyordu.:) (aslında hamuru geceden yoğurdum ama açması zaman aldı:)mütevazılığı bir kenara bırakacak olursam:P Çok olumlu yorumlar aldım hatta kayınvalidemi geçtiğimi söylediler (annemler kadar olamam daha,annem de kayınvalidemde güzel yemek yaparlar.)Böyle yorumlar duymak da hoş:))))
MALZEMELER:
- 2 su bardağı süt(ılık su da olabilir)
- 1 su bardağı yoğurt(bır ıkı kaşığı üzerine sürmek için)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ(aslında daha fazla ama ben az kullanıyorum
- 1 yumurta akı
- 3 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- alabildiği kadar un
- 300 gr kıyma
- 2 tane soğan
- 4 tane sivribiber
- 2 tane domates
- tuz
- baharat
- 1 yumurta sarısı
- 2kaşık yoğurt
- 1 kaşık sıvıyağ
- Çörek otu(ben aceleden unutmuşum :p )
- Önce sıvıları sonra kuru malzemeleri birleştirip yumuşakbir hamur yoğuruyoruz
- Hamur mayalanırken harcı yapıyoruz
- Hamuru 6 bezeye ayırıyouz.iki tepsilik
- Hepsini biraz büyük olacak şekilde açıyoruz
- İçine eritilmiş yağ sürüp gözeme katlar gibi katlıyoruz(yardımcı olması açısından yapım aşaması fotoğraflarını ekledim)
- Ben iki üstüste ekleyp katladım
- Yani tepsinin altına tek hamur harctan sonra konulan kısma ikihamuru bir koydum
- Şimdi ilk yufkamızı açıp yağladık kenarda 15 dk beklettikten sonra açıp yağlanmış tepsimize diziyoruz
- Harcımızı koyuyoruz
- Yufkamızın bir tanesini acıp,yağını sürüyoruz ama katlamıyoruz
- Diğerinide acıp onun üstüne koyuyoruz ve yağlayıp katlıyoruz
- 15dk sonra açıp tepsinin üzerine yerleştiriyoruz
- Yumurtalı karışımdan sürüp dilimliyoruz180 derecelik fırına gönderiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder