EL AÇMASI PATATESLİ BÖREK |
MERHABA;
Yorucu geçen üç gününün ardından ve hala yoğun devam eden bir günün beraberinde burda olmak terapi gibi geliyor.Eşimin iş yerindeyim bir eğitim veriyoruz onunla ilgilenmem gerekiyor,zaman bulmuşken flaştan pc me yüklediğim tariflerle devam etmek istiyorum.Çook önceden yapmış olduğum patatesli börek;kıyır kıyır mı dersiniz, çtır çıtır m dersiniz bilemem:)Ama eminim memun kalırsınz.Eşim çok seviyor ama yapmamı istemiyor ya ben bitecem ya o diyor:)Tarifimize geçecek olursak;
MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ(zaten yaparken de kullancağımız için az kullanmak kafi )
- 1 su bardağ yoğurt(2 kaşığı üzeri içn)
- 1 yumurta hamur için
- 1yumurta sarısı üzeri için
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- üzeri içi haşhaş
- 3 tane patates
- 250 gr kıyma
- 2 soğan
- 3 tane sivri biber
- tuz ve baharat
- İlk önce iç harcı yapalım patatesleri haşlıyoruz
- Tavada kıymyı kavuruyoruz
- Soğanları olabildiğince ince doğrayıp kıymaya ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
- Sivri biberleride aynı incelikte doğrayıp ekliyoruz
- Baharatını ve tuzunu ayarlayıp içi hazır hale getiriyoruz
- Hamur için şeker maya ve süt üçlüsünü 15 dk bekletiyoruz
- Sırayla sıvı malzemeleri ekliyoruz
- Sonrasında unu da katıp yumuşak bir hamur elde edeceğiz
- Hamurdan avucumuz kadar bezeler yapacağız
- Bezeleri 5 li gruplara ayıracağız
- Her 5li grubu pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz
- Aralarını yağlayarak üstüste koyuyoruz
- En üstteki beze yağlanmayacak
- Ve sonrasında acabıldiğimiz kadar açıyoruz
- İç harcından yetecek mıktarada ekleyip gevsek bir rulo yapıyoruz
- Ve 4 parmak 4 parmak paralel şekilnde kesiyoruz
- Üzerine yumurta,yoğurt,sıvıyağ karışımından sürüyoruz
- Beyaz ve mor haşhaş serpip 200derecelik sıcak fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder