BİR RAMAZAN KLASİĞİ MAKLUBE... |
MALZEMELER:
- 1 kg pirinç
- 1 kase kuş üzümü
- 1 kase bezelye
- 1 kase mısır
- 3 tane havuç
- 1 kase tereyağı
- 750 gr dana eti
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 adet yufka
- Margarin (tepsiyi yağlamak için)
SÜSLEMEK İÇİN:
- 1 kase badem
- Kişi sayısına göre yoğurt
- Salata malzemeleri
- Mevsim meyveleri
- Kişi sayısına göre mantar
- Kaşar peyniri
- 2-3 adet domates
YAPILIŞI:
- İlk önce eti susuz olrak pişiriyoruz
- Diğer tarafta pilav için tereyağını eritiyoruz
- Kuş üzümlerini yıkayıp tencereye ekliyor ve kavuruyoruz
- Yıkanıp süzülen pirinçleri ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz
- Havucun İki tanesini(isteyen bir tane kullanabilir)rendeliyoruz
- Bezelyeyi ekliyoruz
- Mısırı ekliyoruz
- Pirinç taneleri birbirinden ayrılmaya başlayınca sıcak suyunu döküyoruz
- Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakıyoruz
- Pişen etle pişen pilavı karıştırıyoruz(perdeli maklubede malzemeler kat kat olmaz hepsi karışık pişer)
- Firin tepisisinin yanlarını ve altını margarinle yağlıyoruz
- Havuçları ve bademleri tepsiye istediğimiz şekilde diziyoruz
- Yufkanın kenarları dışarda kalacak şekilde seriyoruz
- Pilavı boşaltıyoruz
- Yufkanın dışarda kaln kısımlarını ekliyoruz
- Yufkanın yumusak olması için tereyağını eritip üstüne döküyoruz (hem tat veriyor hem yumuşak olmasını sağlıyor)
- 180 derecede yufkanın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
- Sonra sofra tepsisine ters çeviriyoruz
- Biz,kenarlarına yoğurt eklemedik ama ana maklube de var diye yazdım isteyen olursa ekleyebilir
- Sonra arzuya göre salatayı yapıyoruz
- Üzerlerine kişi sayısına göre kaşarlı mantar ekliyoruz
- Ve bırer tane kaşar dlilimleri(kaşar ve mantarları iftariyelik gibi düşündük)
- Mevsim meyvelerini ve domatesleri de zevkimize göre süslüyoruz...
NOT:DİĞER MAKLUBE ÇEŞİTLERİ ÇOK YAKINDA ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder