ÇİĞ BÖREK |
Evet,bugün tam analamıyla klavye ile bağdaştım:)))Ben mı onu bırakamıyorum yoksa o mu beni bırakmıyor bilemedim??.İçimdeki ses 'bence sen bloğunu güzelleştirmek ,onu tairflerle çeşitlendirmek istiyorsun hevesin gelmişken devam diyorsun' bu şekilde cavaplıyor sorumu:))))IIı evet mantıklı:)Merak etmeyin delirmedim keyfim yerinde çenem düşük biraz.Görümcemin doğum günüydü bugün onu kutladık,hala etkisindeyim galiba:))Sabah kahvaltılarının monotonluğundan sıkılan eşime farklı bir şey yapmak istedim hamurişi olmasın desem de kendimi hamur yoğururken buldum:)İlk kez yapıyorum, hayatımda belki 5 kere felan yemişimdir.En son Eskişehir'de yemiştim ,çok hoşuma gidince denemek istedim ve sonuç gayet başarılı oldu.Eşim de çok beğendi. Şu kızartma işi olmasa sık sık yapılabilir aslında.Kızartılıyor ama yerken o ağır yağ tadı gelmiyor.Tarifi ise;
MALZEMELER:
- 2 su bardağı un
- 1yemek kaşığı sirke
- 1çay bardağı yoğurt
- 1yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 200 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı su
- tuz,karabiber
***Çiğ böreğin özelliği iç harcının sulu olması imiş Eskişehir de öyle duymuştum.Harcı hazırlarken bir çay bardağı su ekliyoruz
YAPILIŞI:
- Hamur yoğurulur
- Bezelere ayrılır
- Pasta tabağı şeklinde açılır
- İç harcı konulur,yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
- Kenarlarını hamur ruleti ile kestim
- Bol sıvıyağda arkalı önlü kızartılır
- Havlu kağıt üzerine alınır
- AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder