KADAYIFLI İRMİK TATLISI MERHABALAR, Size,canınız tatlı çektiğinde ya da benim gibi tatlı krizine girdiğiniz anda yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif vermek istiyorum; |
- 1 kg süt
- 7_8 yemek kaşığı irmik
- 7_8 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı)
- 250 gr kadayıf
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz(çekilmiş)
- 1 su bardağı şeker
- Sütü,irmiği ve şekeri bir tencerde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz
- Koyulaşınca vanilya ve margarin ekliyoruz
- Başka bir tencerede sıvıyağ ile kadayıfları kavuruyoruz
- (kadayıfları buzlukta bekletip kullanırsanız doğrama işlemine gerek kalmayacaktır)
- İçine şeker ve ceviz ilave ediyoruz
- Renkleri pembeleşince ocağı kapatıyoruz
- Ben kuplarda yapmak istedim borcam da kullanablirsiniz
- İlk önce kadayıfın bir kısmını, sonra muhallebiyi ,tekrar kadayıfı ekleyerek kupları dolduruyoruz
HOŞÇAKALIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder