ÇİLEKLİ KEDİDİLİ PASTA |
Dün yayınladığım davet menüsünden ;çilekli kedidilinin tarifini veriyorum;
Malzemeler:
- 1 paket kedidli bisküvi
- 5 su bardağı süt(1 bardağı kerem şanti için)
- Yarım paket labne
- 1 su bardağı şeker
- Yaklaşık 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 250 gr çikolata
- 1 avuç damla çikolata
- 1 su bardağı karışık meyve suyu
- İlk önce 4 su bardağı sütün üzerine şeker ve nişasta ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz
- Muhallebi kıvamında olunca labne ve vanilya ekliyip tekrar çırpıyoruz
- Bisküvileri kelepçeli kalıbımızın boyuna göre kesiyoruz
- Sonra meyve suyu ile ıslatıyoruz
- Islatılan bisküvileri kalıbın kenarlarına diziyoruz
- Alt kata da kırılan parçaları ıslatıp diziyoruz
- Ilıyan muhallebinin yarısını , alt kata dizğimiz bisküvilerin üzerine döküyoruz
- Damla çikolata ve çileklerin bir kısmını küp küp olarak doğrayıp muhallebinin üzerine serpiştiriyoruz
- Sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküyoruz ve donmasını bekliyoruz
- Muhallbei tamamen soğuduktan sonra bir bardak sütle hazırladığımız kremşantiyi de pastanın üzerine sürüyoruz
- Sonra çilekleri ikiye kesip pastanın üzerine diziyoruz
- İsterseniz çikolata sosu da sıkabilirisiniz
- Pasta donduktan sonra hafifçe kalıbtan çıkarıyoruz ve gevşek bir şekilde kurdele ile bağlıyoruz
***Bundan sonra bu muhallebiden yapmaya karar verdim,soğuduktan sonra kalıp gibi tutumuş.pastayı kestikten sonra kenarlardan akan muhallebi görüntüyü bozuyor
***Pastanın dilim halini de göstermeyi çok isterdim ama misafirlerin yanında zırt pırt çekmek olmuyor:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder