PATATESLİ MUSKA BÖREK |
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1paket yuva maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 1 tane yumurta(sarısı dışına,akı iç harç peynirli ise içine katılabilir)
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Haşlanmış patates
- Kuru soğan
- Baharatlar
- Tuz
YAPILIŞI:
UYGULAMA 1:
- Hamur yoğurulur dinlendirildikten sonra 6 bezeye ayrılır
- Her beze açılır ve ara katlar yağlanarak üstüste konulur
- En üstteki bezeye yağ sürülmez
- Katlanan bezelerin iç kısımlara sürülen yağların donması için dolapta bekletilir
- Sonra açılabildiği kadar açılır
- Şeritler halinde kesilir
- Harçtan konulur
- Muska biçimnde katlanıp tepsiye dizilir
- Üzerine yumurta sarısı sğrğlerek 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
- Her beze tek tek açılır yağ sürülüp gözleme biçiminde katlanır ve buzdolabında bekletilir
- Yaklaşık 10-15 dk sonra dolaptan çıkarılıp ince bir şekilde açılıp şeritler halinde kesilir harç konulup kapatılır
- Yumurta sarısı sürülür ve 180 dercelik fırında kızarana kadar pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder