4 Haziran 2013 Salı

Böğürtlen Soslu Pasta

BÖĞÜRTLEN SOSLU PASTA

Selamlar;
Bu keki/pastayı doğaçlama yaptım Şeyda nın spesiyali diyebiliriz:)Kayınvalidemin , sabah kahvaltıya misafirleri gelecekmiş ;benden haşhaşlı kek yapmamı istedi ben de yaptım ,kek pişerken dolaptaki böğürtlen aklıma geldi:)Pişmiş halini düşündüm aniden:)))Haşhaşın kıtır kıtır etmesiyle böğürtlenin mayhoş tadının uyumunu düşündüm,ımmm nefis olur dedim ve hemen kreması  ile sosunu hazırladım.Aslında kek yerine normal pandispanya yapılsa da olabilir çünkü benim kekim kabarma işlemini biraz abartmış :)O yüzden piştikten sonra iç kısımını başka bir şekilde değerlendirmek üzere ayırdım.Sabah yaptım e misafirlerde kahvaltıya gelecek çok fazla beklemedi yani o yüzden kenarlarını krema ile kaplamadım.Tadını soracak olursanız gerçekten mükemmeldi o akşam bitti.Tadına bakan herkesten objektif yorum istedim(doğaçlama bir ürün olduğu için)sonuç olumlu olunca mevsim bitmeden bir de kedidili ile denemek istiyorum ...Misafirlerin içinde hamile de vardı ve onları çok bekletmemek adına ancak bir iki kare alabildim kalıbtan çıkarır çıkarmaz çektim :)siz de mevsim geçmeden deneyebilirsiniz
KENDİNİZE İYİ BAKIN BİR SONRAK POSTTA GÖRÜŞMEK ÜZERE....

   KEK İÇİN:
  1. 3 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı süt
  4. yarım su bardağı sıvıyağ
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
  7. aldığı kadar un
  8. 1 su bardağı haşhaş
KREMASI İÇİN:
  1. 4 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bradağından 4 parmak eksik nişasta
  4. yarım paket labne
SOS İÇİN:
  1.  yarım kg böğürtlen
  2. 1 çay bardağı su
  3. isteğe göre toz şeker
YAPILIŞI:
  1. İlk önce kek için malzemeleri sırayla çırparak kekimizi hazırlıyoruz
  2. Kelepçeli kalbın yanlarını yağlıyoruz
  3. Alt tabana da yağlı kağıt seriyoruz
  4. Keki kalıba boşaltıp 180 derecelik sıcak fırında  yaklaşık 30 dk pişiriyoruz
  5. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz
  6. Sütle nişasta muhallebi kıvamında olana dek çırğıyoruz
  7. (Bazen ölçü aynı da olsa muhallebi tutmayabiliyor o bakımdan nişasta öüsünü artırabilirsiniz ,ben hep pastaları bu kremayla yapmaya karar verdim;hiç dağılıp akmıyor deyim yerindeyse taş gibi oturuyor:) )
  8. Krema muhallebi kıvamında olunca labneyi ekliyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz
  9. Böğürtlenleri bir tencereye alıyoruz
  10. İsteğe göre biraz sulandırp ve şeker attıktan sonra kaynatıyoruz
  11. Kaynama işlemi bitince blendırdan geçiriyoruz
  12. Soğuyan keki 2 ye ayırıyoruz
  13. Arasına muhallebiyi döküyoruz
  14. Ben bikaç tane de tane böğürtlen koydum
  15. İkinci kek parçasını da üzerine kapatıyoruz( bütün bu işlemleri kelepçeli kalıbın içerisinde yapıyoruz)
  16. Tekrar muhallebiyi döküyoruz
  17. Soğuyan böğürtlenli sosu da en üste döküyoruz
  18. Buzdolabında minimum 2 _3 saat beklettikten sonra servise hazırdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder