7 Ağustos 2012 Salı

Pişi Tarifi


                                                          Pişi Tarifi

    Mutfağımın adını taşıyan kızım efsun bayılıyor bu pişiye onun için sık sık yapıyorum,sizinle de paylaşmak istiyorum...:)


  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • iç harcı için de beyaz peynir ve kırmızıbiber     
Yapılışı:
  • Yoğurma kabımıza yoğurdu koyuyoruz,yumurtayı da kırıyoruz,sirkesini,tuzunu ekleyip elimizle karıştırıyoruz,en son un ve kabartma tozunu da ekleyıp hamurumuzu yoğuruyoruz
  • Merdane yardımı ile açabildiğimiz kadar açtıkktan sonra yuvarlak kesme kalıplarımızla şekilllerimizi çıkarıyoruz(su bardağı ile de kesilebilir)
  • Yuvarlak olan hamurlamıza peynirini koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz 
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis tabağımıza alıyoruz
      AFİYET OLSUN....

2 yorum:

  1. ben denedım gercekten harıka oldu artık senın tarıflerınle bı defter tutarım :) :)

    YanıtlaSil