6 Ağustos 2012 Pazartesi

Lavaş Tarifi


  



         Lavas Tarıfı 


yarım kg un
1 çorba kaşığı maya(ben genel de kuru mayayı tercih ediyorum)
1 tatlı kaşığı kadar tuz 
aldığı kadar ılık su  

mayayı ılık suda eritiyoruz un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Üzerini nemli bir bezle kapatıp bir saat kadar bekliyoruz(bir saat daha iyi bir sonuç veriyor)hamurdan ufak ufak bezeler yapıyoruz un yardımı ile başlıyoruz açmaya:)teflon tavada yağ koymadan pişiriyoruz ve spatula gibi benzeri aletlerle de cevirmiyoruz,parmaklarımızın uç kısımları yana yana elimizle ceviriyoruz ki kabarmasını önlemeyelim,sonrasında tereyağı sürerek lezzetlendirebiliriz....


    
    
     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder