9 Ağustos 2012 Perşembe

Çikolata Soslu İrmık Helvası

Çikolata Soslu İrmık Helvası

İFTAR SONRASI GELEN GÜZELLİK

  Sizlere yepyeni capcanlı bi tarif...:)Akşam iftar sonrası malum bi tatlı krizi tutuyor biz tatlımızı yememize rağmen  gece yarısına doğru:)eşimin canı  irmik helvası çekti ama bu sadece ramazana özel :)Efsunumuzu da tatlıcı yaptık onunda tatlı diliyle  tam bir tatlı anı yaşamış olduk...Allah kimsenin tadını bozmasın diyor ve tarifimize geçiyorum





Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik 
  • 2 subardağısüt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı terayağı 

Yapılışı:

  • Terayağını tavaya koyup eritiyoruz
  • Üzerine irmiği boşaltıyoruz ve irmiğin rengi biraz esmerleşinceye kadar kavuruyoruz
  • Mis gibi kokular gelmeye başlıyor:)
  • Bir kasede şekeri ve sütü iyice karıştırıyoruz ki şeker çözülsün
  • Kavrulan irmiğin üzerine sütlü şerbetimizi boşaltıyoruz
  • Tavanın kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
  • Pişince kapağı kaldırmadan demlenmeye bırakıyoruz
  • Çikolat sosuyla isteğe bağlı servise sunuyoruz    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder