22 Aralık 2012 Cumartesi

İncirli Kek

İNCİRLİ KEK



                                                            İncirli Kek
      Merhaba;
Yorucu bir haftanın ardından güzel bir haftasonu olmasını dileyerk uyanadım bu sabah...Dün akşam ağır misafirlerimiz vardı;eşimin kardeşinin hayırlı bir işi...:)İadeyi ziyarete geldi kız tarafı.Biz de gündüzden hazırlık yapmaya başladık ama tek fotograflayabildiğim incirli kek oldu:( Normalde şerbetli olan bu tatlıyı biz şerbetsiz yapıyoruz.Yani muhallebilisini tercih ediyoruz.Kekinde ceviz ve incir parçalarından oluşan süngerimsi bi sütlü tatlı...
    MALZEMELER:
  • 3yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağıceviz içi
  • 6 tane incir(suda bekletilmiş,kare kare doğranmış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
KREMA MALZEMELERİ:
  • 4 su bardağı süt(1 su bardağı krem şanti için kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 poşet toz şanti
YAPILIŞI:
  • 3 yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpıp sırayla diğer malzemeleri ekliyoruz
  • 160 derecelik fırında pişiriyoruz
  • Kek pişerken krema malzemelerini sırayla ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
  • Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kremayı üzerine döküyoruz
  • 1 poşet  toz şantiyi çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz
  • Üzerini streçleyip yaklaşık olarak 2-3 saat dolapta bekletip servis yapmanız önerilir
Keyifli haftasonları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder