20 Kasım 2013 Çarşamba

Muahllebili Kadayıf Pasta

MUHALLEBİLİ KADAYI PASTA


  • MALZEMELER:
  • 300 fr kadayıf
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
KREMASI İÇİN:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket şanti
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI:

  • Kadayıf bir gün öncesinden buzlukta bekletilir
  • Tencereye yağ eklenir ve buzlukta bekleyen kadayıf la beraber rengi kızarana kadar sürekli karışrılır ki yanmasın
  • İçine şeker ve ceviz eklenir
  • Kavrulam işlemi bitince muhallebi yapılmaya başlanır
  • Süt,şeker ve un koyulaşana kadar çırpılır
  • Koyulaşunca içine çırpılmış şanti hazırlanır vanilya ile beraber eklenir
  • Kelepçeli kalıp alt taban ve yanlar olma üzere yağlanır
  • Kadayıfın üçte biri boşaltılır
  • Muhalebinin de yarısı boşatılır tekrar kadayıf, tekrar muhallebi ve en üste kadayıf olacak şekilde işlem tamamlanır
  • Bir gün öncesinden yapılırsa tutması daha iyi olur
  • Üzerlerine ben dondurulmuş vişne ve fıstık ezmesi ekledim
HOŞÇAKALIN,AFİYETLE...

1 yorum:

  1. Oleeey :) Bloguna dondun :) Guzel bir donus oldu - pasta muhtesem gorunuyor canim... Mutlaka deneyecegim, ellerine saglik...

    YanıtlaSil