11 Nisan 2013 Perşembe

Kadayıflı İrmik Tatlısı

KADAYIFLI İRMİK TATLISI
MERHABALAR,
Size,canınız tatlı çektiğinde ya da benim gibi tatlı krizine girdiğiniz anda yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif vermek istiyorum;
MALZEMELER:

  1. 1 kg süt
  2. 7_8 yemek kaşığı irmik
  3. 7_8 yemek kaşığı şeker
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı)
  6. 250 gr kadayıf
  7. 1 çay bardağı sıvıyağ
  8. 1 su bardağı ceviz(çekilmiş)
  9. 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:

  1. Sütü,irmiği ve şekeri bir tencerde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz
  2. Koyulaşınca vanilya ve margarin ekliyoruz
  3. Başka bir tencerede sıvıyağ ile kadayıfları kavuruyoruz
  4. (kadayıfları buzlukta bekletip kullanırsanız doğrama işlemine gerek kalmayacaktır)
  5. İçine şeker ve ceviz ilave ediyoruz
  6. Renkleri pembeleşince ocağı kapatıyoruz
  7. Ben kuplarda yapmak istedim borcam da kullanablirsiniz
  8. İlk önce kadayıfın bir kısmını, sonra muhallebiyi ,tekrar kadayıfı ekleyerek kupları dolduruyoruz
AFİYETLER OLSUN 
HOŞÇAKALIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder