11 Nisan 2013 Perşembe

Kıymalı Kır Pidesi

KIYMALI KIR PİDESİ




       Yine ben:)))))))) Hızımı almışken hiç durmayım dedim. Yayınlanmayı bekleyen postları hazırlayıp sizinle paylaşmak istedim.Sözü kısa tutup bir an önce tarıfe geçiyorum:)))))
  MALZEMELER:

  1. 1 paket kuru maya
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. Aldığı kadar ılık su ve un
  4. 300 gr kıyma
  5. Bir büyük boy kuru soğan
  6. İki tane domates
  7. İki tane sivribiber
  8. 1 diş sarımsak
  9. Tuz,kırmızı biber
  10. Tereyağı(üzerine sürmek için)
YAPILIŞI:

  1. İlk önce maya ve ılık suyu karıştırıp 10 dk bekletiyoruz
  2. Sonra içine tuzu ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
  3. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım
  4. Kuru soğanı  ve sarımsağı olabildiğince ince doğrayıp az bir yağda kavuruyoruz
  5. İçine biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz
  6. Kabukları soyulmuş domatesi de küp küp olacak şekilde doğrayıp ekliyoruz
  7. Baharat ve tuzunu ekleip harcımız hazır hale getiriyoruz
  8. Dinlene hamurlarımız avuç içi büyüklükte bezelere ayırıyoruz
  9. Sırayla oval larak açıp harcımız koyup kapatıyoruz
  10. Üzerine hiçbir şey sürmeden 180 derecelik sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz
  11. Piştikten sonra birer parça tereyağı sürüyoruz hem parlaması hem de lezzet vermesi için
  12. Yanında köpüklü ayranla birlikte servis ediyoruz
AFİYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder