9 Nisan 2013 Salı

Patatesli Muska Börek

PATATESLİ MUSKA BÖREK



MALZEMELER:
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1paket yuva maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tane yumurta(sarısı dışına,akı iç harç peynirli ise içine katılabilir)
ARA KATLAR İÇİN:
  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
MALZEMELER:
  • Haşlanmış patates
  • Kuru soğan
  • Baharatlar
  • Tuz
*Margarin eritilir ve sıvıyağ ile karıştırılıp ara katlara kullanılır
 YAPILIŞI:
 UYGULAMA 1:
  • Hamur yoğurulur dinlendirildikten sonra 6 bezeye ayrılır
  • Her beze açılır ve  ara katlar yağlanarak üstüste konulur
  • En üstteki bezeye yağ sürülmez
  • Katlanan bezelerin iç kısımlara sürülen yağların donması için dolapta bekletilir
  • Sonra açılabildiği kadar açılır
  • Şeritler halinde kesilir
  • Harçtan konulur 
  • Muska biçimnde katlanıp tepsiye dizilir
  • Üzerine yumurta sarısı sğrğlerek 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
UYGULAMA 2:
  • Her beze tek tek açılır yağ sürülüp gözleme biçiminde katlanır ve buzdolabında bekletilir
  • Yaklaşık 10-15 dk sonra dolaptan çıkarılıp ince bir şekilde açılıp şeritler halinde kesilir harç konulup kapatılır
  • Yumurta sarısı sürülür ve 180 dercelik fırında kızarana kadar pişirilir
*Her iki uygulamada güzel oluyor çok katlı olmasını isteseniz 1.uygulamayı,ince çıtır bir börek olmasını isterseniz 2.uygulamyı seçmenizi öneririm.AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder